Az Euromedic Team

Az egészség csapata

A Magyarországon úttörő Egészség Online Program a közel 20 éves tapasztalattal rendelkező, a magyarországi kórházi gyógyszerellátásban kiemelt szerepet betöltő Euromedic Pharma Zrt. szakembereinek kezdeményezésére jött létre.

Immár 17 éve, 1995-ben megalakult vállalatunk Magyarországon piacvezető kórházi gyógyszerellátóként több mint 130 gyártó termékeit forgalmazza. Családias hangulatú cégünk munkatársai a legmagasabb szintű képzettséggel és hozzáértéssel teremtik meg azt a megbízható ellátási rendszert, amelynek segítségével a legtöbbet tehetünk a betegekért.

Hivatásunk az emberek életminőségének javítása, ezért a legmodernebb eszközök segítségével mindent megteszünk azért, hogy a kórházakban fekvő betegek időben hozzájussanak a gyógyszerekhez és az életmentő készítményekhez.

Munkánk során a kórházi ellátás mellett az egészségmegőrzésre is kiemelt figyelmet fordítunk. Hiszünk abban, hogy a gyógyulás a hazai gyógyszerkultúra támogatásával, az egészségmegőrzéssel és a készítmények helyes szedésével kezdődik.

Ismeretterjesztő kampányunkat éppen ezért a hazai egészségkultúra és egészségtudatosság jegyében hívtuk életre. Megalkotásában számos szakember vesz részt, orvosok, gyógyszerészek, a gyógyszeriparban jártas szakemberek követik figyelemmel a programot.

A magyarországi kutatásokat folyamatosan nyomon követve arra lettünk figyelmesek, hogy bár hazánkban már egyre inkább előtérbe kerül az egészségtudatosság, sajnos a betegek közel 50%-a még nem fogadja el, hogy a saját vagy szerettei egészségével játszik az, aki nem megfelelő módon szedi, alkalmazza,vagy tárolja a gyógyszereit.

Sokan hajlamosak arra is, hogy idő előtt abbahagyják az előírt gyógyszerkészítmények szedését. A statisztikai adatok szerint a betegek közel 40 százaléka nem olvassa el a betegtájékoztatót sem. Véleményünk szerint sajnos a közbeszédben kevés szó esik ezekről a fontos kérdésekről. Ezt a hiányt Magyarországon egyedülálló módon pótoljuk ezzel az átfogó társadalmi célú ismeretterjesztő kampánnyal. Célunk épp ezért az, hogy a figyelmet a helyes gyógyszeralkalmazás fontosságára irányítsuk, valamint hatékony segítséget tudjunk nyújtani az ezzel kapcsolatos praktikus ismeretek elsajátításában.